Lasagne med squash og sopp

Ingredienser

 • 1 squash
 • 200g sopp (sjampinjong, kantarell, el.l.)
 • 1 rødløk
 • 1 grønn paprika
 • 1 rød paprika
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
 • 1 ts spisskumen
 • chillipulver etter smak
 • salt og pepper etter smak
 • 2 ss olje eller margarin
 • 1 ss hvetemel
 • 5 dl melk
 • 75g parmesan
 • 1 ts dijon-sennep
 • Lasgneplater
 • Revet ost til topping

Tilberedningstid
30-40 min tilbereding og 40 min i ovn

Fremgangsmåte
Del squash, sopp, rødløk og paprikaene i små terninger (ca 1/2 cm sider). Brun først rødløk og sopp i en middels varm panne i 3-4 minutter med litt olje. Press hvitløk i pannen med hvitløkspresse. Tilsett squash og paprikaene og brun videre i noen få minutter. Hell oppi de hakkede hermetiske tomatene og la det koke opp. Smak til med spisskumen, chillipulver, salt og pepper. La tomatsausen småkoke i fem minutter.

Varm 2 ss olje (eller margarin) i en kjele. Tilsett 1 ss hvetemel og rør godt inn i oljen. La det frese hvitt i rundt et halvt minutt. Tilsett melk og visp til det er en tynn klumpfri røre. Rør inn sennepen og la det småkoke i 3-4 minutter. Riv parmesan inn i røra og la den løse seg opp under omrøring. Ostesausen er ferdig.

Bygg lasagnen i en ildfast form. Hell først litt ostesaus i bunnen, legg så et lag med lasagneplater (gjerne fullkornslasagne) og dekk laget med tomatsausen. Fortsett slik til du har brukt opp sausene. Avslutt gjerne med et lag ostesaus. Strø revet ost etter smak på toppen. Jarlsberg gir en god smak, men her står du selvsagt helt fritt til å velge favorittost.

Sett i ovnen i 40 minutter på 180grader. Om osten begynner å bli for mørk på slutten legg aluminiumsfolie løst over formen.

La lasagnen stå 5-10 minutter etter at den er tatt ut av ovnen så setter den seg litt og blir fastere.