Dette jobber jeg med…

Jeg har aldri helt klart å forklare folk utenfor IKT-verdenen hva jeg faktisk jobber med. Men omsider har vi fått laget en rimelig grei beskrivelse av Feide. Kanskje jeg burde gi den til familie og venner og si “Dette er noe av det jeg jobber med…”

Hva er Feide? Feide er Kunnskapsdepartementets valgte løsning for sikker identifisering i utdanningssektoren. Planen er at alle i Skole-Norge skal ha fått tilbud om en Feide-identitet fra sin skoleeier innen 2010. Basert på kommunens opplysninger om deg og din rolle i skolen lages en elektronisk nøkkel, eller en Feide-identitet. Denne nøkkelen kan du bruke til å legitimere deg overfor ulike digitale tjenester, nettsteder, portaler, bibliotek og andre tjenester som er beregnet for utdanningssektoren. Hvem du er og hvilken rolle du har bestemmer hva du får tilgang til: Elever, lærere, rektorer og foresatte har ulike roller og har dermed forskjellige rettigheter. For at dette skal virke på tvers av alle grunnskoler, videregående skoler, høgskoler og universiteter, må den tjenesten som utfører selve påloggingen (Feide) kunne stole på at opplysningene fra hver enkelt institusjon er riktige og oppdaterte. En ryddig identitetsforvaltning må derfor være på plass hos skoleeiere som skal innføre Feide.

Les mer i “En kode i mitt hode”(pdf-fil)