Dreamspark på plass i Norge

Computerworld har i dag en artikkel om Dreamspark som nå blir tilgjengelig i Norge:

Gir bort programvare for millioner “Microsoft skal gi gratis programvare til norske studenter. Men det er ikke bare for å være snill og grei.” 

Det står ikke nevnt i artikkelen, men løsningen bruker Feide til å verifisere at brukeren tilhører utdanningssektoren og får tilgang til programvaren. Dette er et godt eksempel på en tjeneste der administrasjonen hos tjenesteleverandøren blir veldig mye lettere med Feide enn uten. Bare tenk på det administrasjonsapparatet en måtte ha hatt om en måtte verifisert studentstatusen til personer manuelt. En gang i tiden husker jeg at jeg kopierte studentkortet mitt og måtte fakse det halve verden rundt for å få studentpris på lisenser.

Merk at denne tjenesten ikke benytter Feide direkte til innlogging da Live ID brukes for selve innloggingen. Feideinnloggingen kommer i neste steg for å verifisere studentstatusen. Ikke helt vanlig bruk av Feide, men nyttig for de som ønsker tilgang til disse programmene.