Illustrasjonsbilde

Sniktitt: Nytt utseende på Feide-innlogging

I vinter har vi arbeidet litt med utseendet på innloggingen i Feide. En kan vel si at den vi har i dag fungerer greit, men har visse… forbedringsmuligheter.  Vi er vel omtrent midt i arbeidet med en første justering og under er en liten sniktitt på hvordan det kan bli seende ut.

I denne runden ser vi bare på innloggingssidene slik de er i dag, for å

  • Forbedre universell utforming
  • Bedre støtte større variasjon i skjermstørrelse og pixel-tetthet
  • Tilfredstille forventninger fra brukere, som følge av generelle trender og estetikk

Senere får vi se på om det er andre endringer vi kan gjøre for å forenkle, bedre brukeropplevelsen enda mer, sammensmeltning med Dataporten og ligende.

Vi er som sagt midt inne i arbeidet nå så ingenting er satt i stein. En mer formell informajon og invitasjon til utprøving vil komme på feide.no og uninett.no etterhvert. Det vil bli minst en runde til med ekstern kompetanse før vi har et endelig forslag.

Men i og med at jeg presenterte disse bildene med en live demo på UNINETTs fagdager i går tenkte jeg de også kunne legges ut her til almen forlystelse.

 

Hovedside for innlogging

Innloggingsiden ser for øyeblikket slik ut på en sjerm som har en viss størrelse. Den røde Feide-logoen er litt misvisende da det vil være valgte skoleeiers logo som vises. Det samme med det uthevede ordet ‘Feide’ som tilsvarende vil være skoleeiers navn.

login

På mindre skjermer plukker vi vekk logoer og slikt.

login-m

 

Valg av organisasjon

Det er mulig å søke i valglisten, samt at den husker tidligere organisasjoner du har valgt, noe som hjelper betraktelig for tjenester med mange kunder. Uansett bør kanskje tjenesteleverandører se på funksjonaliteten vi har for forhåndsvalg av organisasjon.

org

Denne siden ser stort sett lik ut på små skjermer. Som på andre sider blir språkvalg til en nedtrekksmeny og logoer forsvinner fjernes.

org-m.png

 

Utlogging

På utloggingssiden er de nå mulig å klikke på de forskjellige tjenestene for å starte utlogging på de man ønsker, om man ikke ønsker å logge ut av alle sammen. Om du har slått av javascript vil akkurat den funksjonaliteten være utilgjengelig.

logout

Om man er inne på flere tjenster blir skjermen litt liten på mobiler. Vi får se om vi skal gjøre noe med dette. Utloggingsiden ble omskrevet et par dager før presentasjonen, så her er det mer å gjøre.

logout-m

 

Presentasjon

Dette og litt andre nye ting vi arbeider med ligger i presentasjonen: