Ta kontroll over innboksen – oppfølging

For litt siden skrev jeg om en liten artikkelserie om å ta kontroll over innboksen. Etter et par måneder bruk ser det ut til å fungere rimelig bra faktisk. Det eneste som ble litt vanskelig var å finne igjen e-poster som jeg akkurat hadde lest. Var de i “gjør noe med denne”, “under arbeid” eller “arkivert”? Søkefeltet i Thunderbird søker bare i gjeldende mappe og en må velge hva en vil søke etter i nedtrekksmenyen. Og “Search messages” tar så lang tid å sette opp og bruker lang tid på å søke da den begynner å tråle alle mappene mine tilbake til 2004. Etter å ha rota litt rundt tror jeg jeg har funnet en løsning som fungerer for meg.

  • Sett opp et saved search med de mappene en vil søke i og med de kriteriene en ønsker. For min del er et en fire-fem mapper og bare e-poster mindre enn tre måneder gamle.
  • Installer GMailUI i Thunderbird som blant annet gjør at du kan bruke mer avanserte uttrykk i søkefeltet.

Så nå om jeg skal finne alle e-poster fra Per som har vedlegg og har IMS i overskriften går jeg til mappa med det lagrede søket og skriver “f:per a:y s:ims” og vips er det en veldig kort liste i vinduet.