Blåser liv i bloggen om IKT i skolen igjen

laptop-dog-jesse757-edit
Foto: Jesse757 Lisens: CC-SA 2.0

Etter å ha ligget rimelig brakk siden vi opprettet en egen blogg for IKT-senteret (og tidligere UNINETT ABC) blåser jeg nå liv i bloggseksjonen for jobbrelaterte innlegg her på lovas.info. Det er nå et tydeligere skille mellom jobbrelaterte og fritidsrelaterte innlegg her og de som er mest interesserte i IKT i skolen og teknologi finner disse på under kategorien Jobb.

Men hvorfor flytte tilbake til egen blogg?

 

 

Egen blogg

Den viktigste årsaken er vel at selvsensuren er sterkere når jeg skriver innlegg på et websted som tilhører IKT-senteret. Det gjelder ikke bare hva jeg mener jeg kan skrive, men like mye hva en skriver om. Terskelen virker ofte litt høy i forhold til hva som legges ut som innlegg. Og selv om det står en notis nedest på siden om at vi uttaler oss som privatpersoner blir IKT-senterbloggensterkere knyttet til IKT-senteret. I en periode dukker også alle blogginnlegg automatisk på førstesiden til IKT-senterets eksterne websider.

En annen årsak er at det i det siste har vært veldig liten aktivitet på bloggen til IKT-senteret. Det blir kanskje ikke spesielt mye mer aktivitet med at jeg går tilbake til denne bloggen, men mine innlegg vil nok ikke være avgjørende for å holde den bloggen i live. Om aktiviteten der tar seg opp vil jeg skrive innlegg som passer seg der og lenke til de herfra.

Skrivelyst

Det har vært lite skriving både på IKT-sentertbloggen og denne bloggen de siste par årene. For de som har fulgt med IKT-senteret siden opprettelsen i 2010 så kommer det vel ikke som noen stor overraskelse at det har vært to slitsomme år. For meg har de vært såpass slitsomme at jeg sjelden har orket bruke mye tid og skrive om jobbrelaterte emner utenfor arbeidstid når en ikke må. Skrivelysten har vært heller fraværende.

Fremover ser det nå lysere ut. Og med å senke terskelen litt med å skrive jobbrelaterte innlegg her håper jeg det vil komme litt mer fra meg i tiden fremover.

Tema

På denne delen av bloggen vil det komme innlegg som har med bruk av IKT i skolen på en eller annen måte, både til bruk i undervisning og administrasjon. Noe vil være direkte relatert til skolen, mens andre ting er tilstøtende eller som jeg mener er eller kan være relevant på en eller annen måte.

Som de som kjenner meg vet er mye av det jeg jobber med mer fokusert på de tekniske delene av IKT og jeg har nok mindre å komme med på de pedagogiske delene.

Og med å skille jobbrelaterte innlegg ut i en egen del av bloggen blir det litt enklere for besøkende å se de innleggene de forhåpentligvis er interessert i.